Pomažete li samo ljudima koji hoće da smršaju ili i onima koji održavaju kilažu i žele zdravije da se hrane?

Ovaj trening može da pomogne kako u “skidanju” kilograma, tako i u održavanju željene telesne težine i/ili razvijanju i održavanju zdravih navika u ishrani i zdravih navika uopšte, uključujući tu i fizičke aktivnosti. Čak i šire od samog fizičkog zdravlja, ovaj trening pomaže i u dostizanju opšteg blagostanja i zadovoljstva u životu. Mislim da on može biti od posebne koristi ljudima koji pate od tzv. jo-jo efekta, tj ponavljanog mršavljenja nakon rigoroznih dijeta i, nakon toga, ponovnog gojenja (pa tako u krug).

Nije mi problem ishrana nego motivacija za vežbanje. Možete li oko toga da mi pomognete?

Kratko, da.

Veći mi je problem korišćenje alkohola i/ili cigareta. Da li ovaj trening može i tu da pomogne?

U principu može, ali biste trebali da popunite ulazni upitnik koji je besplatan, da bih na osnovu vaših odgovora bolje shvatila o kakvom se problemu kod vas radi. Ukoliko procenim da ne mogu da vam pomognem, posavetovaću vas oko eventualne druge vrste pomoći (ukoliko mi je poznata i u meri u kojoj sam stručna da dajem takav savet)

Imam bulimiju/binge eating. Da li pomažete i ljudima sa ovakvim (dijagnostikovanim) poremećajima ishrane?

Na žalost ne. Osobama sa anoreksijom, bulimijom ili binge eating poremećajem, savetujem da se obrate svom lekaru ili odgovarajućem specijalisti.

Moj trening je namenjen osobama koje imaju određene teškoće u vezi sa ishranom, ali takve da ne spadaju u okvir zvaničnih dijagnostičkih poremećaja ishrane.

Imam zdravstvene probleme i pratim poseban režim ishrane. Da li vaš trening uzima u obzir i takve zahteve za posebnom ishranom?
(na pr. problemi sa srcem i krvnim sudovima, dijabetes, intolerancija na laktozu, glutenska alergija i sl.)

Apsolutno! Moj moto je, zdravlje je na prvom mestu. Ovaj trening se odnosi na učenje psiholoških veština, a te veštine onda možete da primenite u svim situacijama i u vezi sa svakom dijetom koja vam je savetovana. Zato ovaj trening može da vam pomogne da u praksi sprovedete savete vašeg lekara. Tokom treninga se ne bavim time šta i koliko treba ili ne treba da jedete, odnosno kako i koliko da vežbate. Moj deo “posla” je da vam pomognem da plan ishrane koji imate na papiru ili u svojoj glavi sprovedete u realnosti.